Translate

Translate

marți, 3 decembrie 2013

Winter Brownie Cake

Am avut pofta intr o zi de brownies:)...doar ca in timp ce pregateam compozitia mi au venit alte idei si pofte!...aveam ceva fructe confiate si uscate prin casa:)...afara incepuse sa ninga!...primii fulgi din anul asta...gandul mi a zburat la Craciunul atat de apropiat...la cat de frumos va fi anul acesta...va fi primul Craciun cu Mark, nepotelul meu drag:)...
Asa s a nascut aceasta prajitura...prajitura ciocolatoasa pentru Craciun...un Craciun dulce si aromat!

Ingrediente

Aluat                                                                                            Crema
160 g ciocolata neagra                                                                 300 g ciocolata alba                       
150 g unt                                                                                       250 ml frisca lichida
150 g faina                                                                                    scortisoara dupa gust
3 lg pudra de roscove
3 oua
200 g zahar
2 lg coaja portocala confiata
2 lg coaja lamaie confiata
2 lg stafide galbene
2 lg cirese confiate
2 lg merisoare
scortisoara
esenta portocale


Mod de preparare

Pentru inceput topim pe baie de aburi ciocolata neagra cu untul si esenta...Dupa ce s au topit si omogenizat bine, lasam crema sa se raceasca complet..
Separat mixam cele 3 oua cu zaharul pana se formeaza o crema albicioasa densa...se adauga crema de ciocolata racita complet...apoi faina cu pudra de roscove si scortisoara...daca nu aveti pudra de roscove puteti foarte bine folosi cacao...gustul nu este diferit:)..pentru copii este mai indicat sa folositi pudra de roscove;)....
La sfarsit incorporam usor fructele....
Turnam compozitia intr o tava cu fund detasabil...tapetata cu hartie de copt...eu am folosit o tava dreptunghiulara de 30/20 cm...
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pt 25-30 min.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit...trebuie sa fie complet racita inainte de a pune crema..

Intre timp pregatim crema...topim pe baie de aburi ciocolata alba cu 200 ml frisca lichida si scortisoara dupa gust...apoi o lasam sa se raceasca complet...cand e racita mixam  vreo 2 minute....adaugam apoi restul de 50 ml frisca batuta bine..incorporam usor cu o spatula...
Turnam crema direct in tava, peste prajitura racita bine...dam din nou la rece..
Cand s a racit desfacem usor tava...decoram dupa preferinta..

Eu am folosit niste martipan taiat cu cutterul pentru stelute, cirese confiate, chipsuri de ciocolata si cuisoare...


Aceasta prajitura poate fi pregatita cu cateva zile inainte de Craciun...este chiar mai buna!...trebuie pastrata la frigider iar inainte de servire e bine sa o tinem 15-20 minute la temperatura camerei...

Merge de minune cu inghetata:)


Sa avem pofta!
Spor la cookietterit!

Un comentariu: