Ingrediente
Calamari
feta
rosii uscate
chives
paine cu jalapeños si branza
seminte de pin
fulgi de chilli
fulgi de chilli
rosii proaspete cherry
rosii galbene
zeama de lamaie
ulei de masline
usturoi
rucola
Mod de preparare
Punem la marinat calamarii in zeama de lamaie, ulei de masline si usturoi.
Intre timp punem la cuptor semintele de pin...au nevoie doar de cateva minute pentru a se praji...
Dam deoparte semintele si punem pe hartia de copt niste ciorchini de rosii cherry presarate cu un pic de sare mare si stropite cu ulei de masline...lasam la cuptor pana incep sa se coaca...le vom folosi mai tarziu.
Pregatim umplutura pentru calamari...amestecam feta cu rosii uscate tocate marunt, chives, seminte de pin, firmituri de paine si ulei de masline...
Scoatem calamarii de la marinat si ii umplem..sigilam capetele cu o scobitoare..
apoi punem pe grill ul incins bine...lasam cam 2-3 minute pe fiecare parte...pana se rumenesc usor...
apoi punem pe grill ul incins bine...lasam cam 2-3 minute pe fiecare parte...pana se rumenesc usor...
Intr o tigaie separat punem zeama in care am marinat calamarii, usturoiul zdrobit...adaugam calamarii...lasam 2 minute, iar apoi adaugam fulgi de chilli si rosiile coapte...mai lasam un minut..
Pregatim pe o farfurie o salata din rucola, rosii galbene....adaugam calamarii si rosiile coapte...stropim calamarii cu sosul ramas in tigaie...presaram chives si seminte de pin....et voila! Dinner is ready!
P.S Daca aveti calamari intregi....dupa ce ii curatati si spalati bine, taiati tentaculele si prajiti le in ulei de masline cu sare,zeama de lamaie si chilli...serviti le apoi in salata;)
Sa avem pofta!
Spor la cookietterit!
Spor la cookietterit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu