Translate

Translate

luni, 22 iulie 2013

Tarta cu pere& ciocolata

Ingrediente:

 Pate Brisee

360 g faina
60 g zahar pudra
60 g fulgi de migdale 
250 g unt rece
6-7 linguri apa rece
un praf de sare

Umplutura

7-8 pere coapte bine
180 g unt
90 g cacao
2 oua
360 g zahar brun
90 g faina
esenta de vanilie
zahar pudra pentru ornat
coaja si zeama de la o portocala
2 linguri zahar 


Mod de preparare:

Pentru inceput tocam marunt migdalele.
Framantam un aluat( celebrul Pate Brisee sau Shortcrust pastry...oricum vreti sa i spuneti;) din faina cernuta, migdale, zahar pudra, sare, untul rece taiat cubulete si apa. Se obtine un aluat sfarmicios, nisipos chiar...il invelim in folie transparenta si il dam la rece pentru cateva ore.(se poate prepara si cu o seara inainte).

Inainte de a fi pus in forma, aluatul trebuie tinut la temperatura camerei cateva minute...pentru a putea fi modelat;). Se intinde o foaie si se pune in tava...recunosc ca eu uneori..daca am o tava mare...cum e si cea de azi..de 32 de cm...intind aluatul cu mainile, direct in tava;)...e mai simplu:).Daca totusi am o forma mai ingusta, intind cu sucitorul o foaie de aluat..deasupra aluatului pun o folie transparenta...se intinde mai usor;).
Dupa ce am pus aluatul in tava o bagam pentru cateva minute la congelator.
Intre timp pornim cuptorul la 200 grade.

Se curata perele de coaja, se taie in jumatati si se indeparteaza cotorul si semintele. La 2 dintre pere pastram si coditele...ele vor fi pregatite separat pentru decor.
Se scoate forma din congelator..intepam aluatul cu furculita din loc in loc...presaram 2 linguri de zahar brun. Se aseaza perele peste aluat si se da tava la cuptor pentru 15 minute.

Intre timp pregatim umplutura...topim untul intr o craticioara, adaugam cacao si amestecam bine...sa nu ramana cocoloase. Separat batem cele 2 oua cu zaharul brun si apoi il adaugam in compozitia de unt si cacao. La sfarsit adaugam faina cernuta si esenta de vanilie. Compozitia trebuie sa fie omogena.
Se scoate tava din cuptor..se adauga compozitia peste pere si se da din nou la cuptor pentru 35-40 minute
...pana capata o crusta frumoasa la exterior...interiorul va fi usor moale si lipicios...ca la brownie;)
Se lasa la racit.
Cele 2 pere  ramase...se taie in jumatati...cu tot cu codita...se curata la fel ca si celelalte..apoi se pun la fiert intr un amestec de apa cu zahar, zeama si coaja de portocala. Dupa ce s au fiert bine, se scot pe o hartie de bucatarie. Le vom folosi la decorarea tartei, alaturi de cateva frunze de menta.

Dupa ce s a racit tarta..o pudram cu zahar...adaugam perele si frunzele de menta..et voila!

Suntem gata de primit oaspeti!:)
Sa avem pofta!

P.S. Compozitia aceasta este suficienta pentru o tava de tarta de 32 cm...eu folosesc una cu fund detasabil..e mult mai practica;)...daca nu aveti in dotare una de acest fel, puteti sa tapetati tava cu hartie de copt..taiati o bucata mai inalta de hartie astfel incat sa iasa usor din tava...va fi simplu de scos forma;). 
Spor la cookietterit!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu