Am mancat pentru prima data Quiche Lorraine la Strasbourg...a fost tot o varianta vegetariana:)...cu spanac si ricotta...defapt asta e cel mai frumos la aceasta tarta sarata...poti sa adaugi ce ingrediente vrei...ce ti place...nu trebuie decat sa inveti sa faci un aluat...sa ai niste oua..smantana..si ceva branza...si apoi sa verifici ce mai ai prin frigider...ceva pentru gust..ceva pentru culoare...si in 2 timpi si 3 miscari ai un fel de mancare:)
Pentru mine bucataria e un fel de loc de joaca...si de relaxare...
Sa ne jucam un pic cu niste legume:)...sa vedem ce ne iese!
Ingrediente:
Aluat
250 g faina
2 oua
125 g unt rece
sare
2-3 linguri apa rece
Compozitie
200 g Emmentaler
4 oua
100 ml smantana pentru gatit
50 ml lapte
200 g ciuperci
o rosie
o ceapa
un ardei gras
patrunjel si marar verde
sare
piper alb
nucsoara
Mod de preparare:
Se prepara un aluat din faina cernuta, sare si untul rece taiat bucatele....se framanta cu degetele pana devine sfarmicios...ca la tarta cu pere& ciocolata;).......apoi se incorporeaza cele 2 oua si apa rece...dupa omogenizare se pune aluatul in folie si se da la frigider pentru cel putin o jumatate de ora...eu am ramas fara folie...asa ca l am invelit in hartie de copt...s a comportat foarte bine;)
Se scoate aluatul din frigider si se lasa cateva minute la temperatura camerei...apoi se intinde o foaie...se pune in tava de tarta...se inteapa cu furculita din loc in loc......si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10 minute...pana se rumeneste usor..
Intre timp calim ciupercile si ceapa...se scot din tigaie si se lasa la scurs pe un prosop de hartie...
Se bat ouale cu sarea, se adauga smantana, laptele si se condimenteaza cu piper si nucsoara....
Se taie in feliute subtiri ardeiul...se curata rosia de seminte si miez si se taie la fel ca ardeiul...se pregateste verdeata...
Se aseaza pe foaia de aluat ciupercile si ceapa...apoi jumatate din cantitatea de Emmentaler taiat cubulete...compozitia de oua si smantana se amesteca cu legumele crude si verdeata si se adauga peste restul de ingrediente din tava...la sfarsit se pune si restul de Emmentaler...gata treaba:)
Dam tarta la cuptor pentru inca vreo 45 de minute...la 180 grade....pana ouale sunt coapte...se verifica in centrul tartei;)
Dupa ce s a copt o lasam la racit...abia apoi o servim!
Sa avem pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu