Ingrediente:
525 g faina
215 g zahar
250 g unt rece
1 vf sare
3 oua
6 pere coapte
6 piersici
merisoare- dupa gust
melasa nerafinata din trestie de zahar sau zahar brun
vanilie
ghimbir
scortisoara
Mod de preparare:
Se prepara un aluat din faina, zahar, sare si untul rece taiat cubulete. Trebuie sa obtinem o compozitie nisipoasa...luam cateva linguri din aceasta compozitie si le punem deoparte...le vom folosi mai tarziu..
Apoi adaugam cele 3 oua si amestecam bine pana la omogenizare...daca aveti un robot de bucatarie va este mai usor;)
Se obtine un aluat lipicios...il punem in folie transparenta sau in hartie de copt...si il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute...
Inainte de a-l pune in tava aluatul trebuie lasat un pic la temperatura camerei...
Se imparte aluatul in doua...se intinde o foaie de aluat si se pune in tava...se inteapa cu furculita si se mai da la frigider inca vreo 10 minute.
Se da apoi la cuptor la 200 grade pentru 10 minute...sa se rumeneasca doar un pic;)
Intre timp se curata perele si piersicile...se taie felii destul de mari si apoi se pun la calit impreuna cu melasa, vanilia, ghimbirul si scortisoara. Se calesc cateva minute...pana lasa un sirop gros.
Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit...
Se toarna fructele calite peste aluat avand grija sa pastram siropul format...il vom folosi ca dressing mai tarziu:)...se adauga apoi merisoare si aluatul sfarmicios pastrat...va da consistenta placintei;)
Se intinde inca o foaie din aluatul ramas...se taie fasii potrivite si se face un grilaj pentru placinta...se poate pune si o foaie intreaga..cat sa acopere toata tarta...se fac crestaturi mici pentru a iesi aerul din placinta...pentru a nu se umfla prea tare...
Se lasa la racit...se serveste cu un dressing din siropul ramas de la fructe..sau cu inghetata;)
Sa avem pofta!
Spor la cookietterit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu