Ingrediente:
Blat: Crema:
4 oua o cutie lapte condensat( 397 g)
80 g zahar 300 ml smantana pentru frisca
20 ml lapte 100 ml lapte
100 ml ulei 4 foi gelatina sau 1 plic granulata
2 lg gris macinat 100 g cocos bio
2 lg cacao 20-30 g ciocolata neagra
2 lg faina
2 lg miere
1 lingurita praf de copt
zahar vanilat
Mod de preparare:
Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri si le mixam bine cu zaharul pana se albesc. Se adauga la compozitia de galbenusuri faina, gris, cacao, praf de copt si se amesteca usor cu o spatula sau o lingura. Se pune apoi treptat laptele, uleiul si apoi mierea...
Separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare...
Se incorporeaza spuma de albusuri usor in crema de galbenusuri...cu miscari de jos in sus ca sa ramana o compozitie aerata...
Se imparte in 2 parti egale...daca aveti 2 tavi dreptunghiulare egale(de aprox 26-30 cm ) le puteti pune pe amandoua in cuptor si coace cele 2 blaturi in acelasi timp...eu nu am avut asa ca am copt pe rand foile..cat timp tineti prima foaie la cuptor, restul de compozitie tineti l la frigider...
Asadar se coc foile in tavi pregatite cu hartie de copt, pentru 12-15 min, in cuptorul preincalzit la 160 grade...incercati cu scobitoarea la sfarsit, sa vedeti daca e coapta foaia...
Dupa ce s au copt foile, le scoatem din cuptor...le lasam la racit...
Intre timp pregatim crema...punem 1/2 din lapte la incalzit pe foc mic...Gelatina o punem la hidratat in 30-50 ml apa rece...
Restul de lapte il amestecam cu laptele condensat pana la omogenizare..
Dupa ce s a hidratat gelatina...o stoarcem bine de apa...o punem in laptele cald si amestecam pana se dizolva bine...daca folositi gelatina granulata...dupa hidratare, o incalziti usor pe foc mic si apoi o adaugati in laptele cald...
Se incorporeaza apoi amestecul cu gelatina in amestecul de lapte condensat(sa nu fie cald!..il lasati un pic la racit!)...se adauga fulgii de cocos...
Se bate smantana pentru frisca foarte bine...sa fie tare, consistenta...si apoi se adauga treptat in compozitia de lapte...usor, cu o spatula...sa se omogenizeze...la sfarsit se adauga ciocolata rasa...
Se da la frigider vreo 20-30 minute...sa se intareasca putin..
Se pune crema pe prima foaie si apoi se acopera cu a doua foaie...
Se da iar la rece...cel putin o ora..se poate decora cu cocos sau consuma ca atare;)
Sa avem pofta!
Spor la cookietterit!
P.S. Multumesc Mirelei pentru reteta!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu